Translate

Mózeskosár felújítás, Félixnek

Egy negyedik gyermekkel is megajándékozott családban az édesanyának és testvéreinek gyermekkori babakocsijukba, az 1981-es évjáratú, Emmaljunga Rondo (svéd) típusú, már sok unokát is ringató mózeskosarába vállatam huzatvarrást.



Illetve az anyuka, Eszter csak azt kérte, de miután felajánlottam Neki, hogy a képen is látható kisméretű matrac mellé varrok egy kiegészítő betétet és megvarrom a kupola szakadását, szívesen fogadta.

A napfénytető szakadásának varrását speciális, görbe tűvel kellett elkészíteni. Egyrészt a két anyagréteg, ami borítja, egymástól távolabb esnek, tehát nem lehetett (illetve nem akartam, mert nem lett volna szép) átölteni mindkettőt, másrészt a merevítő is pont ott fut, ami nem engedte az anyagot úgy alakítani varráskor, ahogyan egy sima, egyenes tűvel való öltésnél kellene.

 


A kárpitostű segítségével viszont már elkészíthettem a "tovafutó varrat"-ot (műtétek), igaz, tűfogó helyett harapófogó volt a kezemben :-)))
Aztán kicsivel később meggondoltam magam, úgy döntöttem, hogy amilyen foltot nem lehet eltűntetni, azt emeljük ki!!! Így a dekorvászonból újra elkészítettem a szakadást takaró foltocskát. Egy másik (lassan már híres) folteltávolító munkám -saját házfalunkon- itt látható)

És akkor lássuk a mózeskosár elkészült bélését!
Pihe-puha világoskék belső, dekorvászon külső, melyet Eszter egy gazdag kínálattal rendelkező üzlet online képtárából választott ki.
A megkötőjének úgy alakítottam ki a házát, hogy be lehessen húzni bármelyik hajtókába, hiszen Eszteréknél is vannak nagyobb gyermekek, akiknek csábító lehet a szép masni :-)

A mózeskosár huzat az új szivacsbetéttel.

A babakocsi alja szűkebb átmérőjű volt, mint a felső pereme, ezért szép, szabályos rakásokkal szűkítettem le a megfelelő méretre.

Öröm volt dolgozni ezzel a retro babakocsikosárral.  Eszter, köszönöm, hogy én készíthettem el :-)))!

Eszterék levele: 
"Nagyon köszönjük a huzatot, a foltot, a párnát, az anyagokat, a rugalmasságodat, mindent!
Élőben is meseszép!!! Megyünk is kipróbálni családilag. :)"

2 megjegyzés:

Névtelen írta...

Váo! Ebbe érdemes lesz még gyereket szülni :) D.

Névtelen írta...

Nagyon köszönjük a huzatot, a foltot, a párnát, az anyagokat, a rugalmasságodat, mindent!
Élőben is meseszép!!!
Megyünk is kipróbálni családilag. :)

Eszter